Retourneringsbeleid

Bij Patisserie Touché streven we ernaar om onze klanten de hoogste kwaliteit patisserieproducten en service te bieden. We begrijpen echter dat er soms redenen kunnen zijn waarom u mogelijk niet tevreden bent met uw aankoop. Hieronder vindt u ons retourbeleid, waarin we duidelijk maken hoe we omgaan met retourverzoeken.

1. Niet-retourneerbare producten:
We willen benadrukken dat Patisserie Touché in de meeste gevallen geen aangekochte goederen retourneert of ruilt. Vanwege de aard van onze verse en bederfelijke producten, evenals hygiënische overwegingen, kunnen we geen teruggaven accepteren voor producten die correct zijn geleverd en voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen.

2. Beschadigde of verkeerd geleverde producten:
In het geval dat u een product ontvangt dat beschadigd is of niet overeenkomt met uw bestelling, vragen wij u om onmiddellijk contact met ons op te nemen via onze klantenservice. We zullen ons best doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen door u een vervangend product aan te bieden of een terugbetaling te regelen.

3. Kwaliteitsproblemen:
Hoewel we de hoogste kwaliteitsnormen handhaven, begrijpen we dat er zeldzame gevallen kunnen zijn waarin een product niet aan uw verwachtingen voldoet. Als u van mening bent dat een product een ernstig kwaliteitsprobleem heeft, verzoeken we u om contact met ons op te nemen binnen 24 uur na ontvangst van het product. We kunnen vragen om foto’s of een beschrijving van het probleem om te beoordelen of er een legitiem kwaliteitsprobleem is. Als dat het geval is, kunnen we een passende oplossing bieden.

4. Annuleringen:
Houd er rekening mee dat we bestellingen voor verse en op maat gemaakte producten niet kunnen annuleren nadat ze zijn geplaatst, vanwege het bederfelijke karakter van onze producten en de onmiddellijke productieprocessen die hiermee gepaard gaan.

We raden onze klanten aan om zorgvuldig hun bestelling te controleren voordat ze deze plaatsen, om ervoor te zorgen dat de juiste producten en specificaties zijn geselecteerd.

Bij Patisserie Touché streven we altijd naar uw tevredenheid en zullen we uiterste inspanningen leveren om eventuele problemen op te lossen. We waarderen uw begrip van ons retourbeleid en uw steun voor onze patisserie. Als u vragen of opmerkingen heeft over ons beleid, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Laatst bijgewerkt: 10/09/2023